En spændende rejse med livredning

I foråret 2017 var jeg med til at starte Livredderklub Midtjylland, som en underafdeling af Snejbjerg Svømmeklub.

Målet dengang var primært at skabe større opmærksomhed omkring livredning som færdighed og som sport – og det kom der! Med 5 events og ca. 75 afviklede bassinlivredderprøver i Midt- og Nordjylland bare i 2017, var klubben skudt godt igang.

Indenfor livredderklubbens første leveår stod vi med en stor udstyrspakke til livredderopgaver i åbent vand. Udtyrspakken indholdt bl.a. gummibåd, telt, førstehjælps- og kommunikationsudstyr.

I 2018 skulle udstyrspakken udvides yderligere, specielt bådtrailer og hjertestarter stod højt ønskesedlen, og med 3 ansøgninger, var der hurtigt tilsagn om tilskud på mere end 80.000 kr. til indkøb af bådtrailer, hjertestarter, rescue- og supboards samt ny motor til erstatning for den oprindelige, men defekte motor til livredderklubbens gummibåd.

2019 er kun lige begyndt, men der er allerede kommet spændende opgaver ind, som fx uddannelse af friluftsvejledere på Idrætshøjskolen i Viborg. Friluftsvejlederne skal efter vores uddannelse kunne forestå vandsikkerhed i forbindelse med friluftsaktiviteter med elever. Indlagt i uddannelsesforløbet er både et 4 timers førstehjælpskursus i genoplivning og brug af hjertestarter (ERC BLS-AED provider kursus) samt aflæggelse af åbent vand underviseprøven

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Livredning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s